Recensies

Ik wil even laten weten dat ik hele fijne herinneringen heb aan mijn vakantie op Chateau Noncourt en omgeving. Lekker gegeten en heerlijk geslapen onder de beeltenis van Jeanne d’Arc.

Anny K.

[themify_hr color=”red”]

Wat een zalige plek. Zo fijn om met elkaar lekker te eten, kletsen, relaxen, motorrijden en te dansen. En dan ook nog genieten van en kennis te maken met elkaars passies zoals knutselen, tango- en salsa dansen en yoga. Super week tot nu toe met een fijn stel mensen.

Annette O.

[themify_hr color=”red”]

De eerste week van Augustus hebben we een creatieve week in het Chateau Noncourt mee mogen maken. Wat een super week is  geworden. Ten eerste het is een fantastische Chateau waar veel rust en positieve energie vanuit gaat. De eigenaar staat open voor wat je zelf wilt inbrengen. Je hoeft niets maar je kunt je creatieve brain de kans geven.

Dit is echt een aanrader.

🍀Jacky M.

[themify_hr color=”red”]

Waarde kasteelheer!

Ik zit nog iedere dag na te genieten van mijn verblijf bij jou! Mijn kennismaking met Château Noncourt in Noncourt-sur-le-Rongeant (prachtig riviertje met forel, kopvoorn en vlagzalm!!)) is ronduit overweldigend geweest. Begin augustus 2017 heb ik een week mogen genieten van alle geneugten van Gods akkers in het noordoosten van de Haute Marne in Frankrijk (rust, ruimte, bijzondere vogels (rode wouw (wow!!), zwartkopjes, slechtvalk enz.). Vooral de bezoeken met de andere gasten en de kasteelheer aan de brocantes, de weekendmarkten en de Emmaus (kringlopen) waren één groot feest.

’s Morgens buiten de eerste zonnestralen meepikkend onder het genot van een kop koffie, waande ik me in het paradijs.

Jelle O.

[themify_hr color=”red”]

Wij zijn nu een aantal keren op Chateau Noncourt geweest en steeds is het weer een bijzondere belevenis. De ligging van het Chateau is prachtig tussen de glooiende heuvels en binnen de muren van het landgoed is het heerlijk groen en rustig.

Ondanks dat je er in de omgeving echt mooie wandelingen kunt maken hebben wij soms niet eens de behoefte gehad om het terrein te verlaten. Er is zoveel ruimte buiten en binnen dat je daar de eerste dagen wel genoeg aan hebt. Steeds ontdek je weer nieuwe plekjes.

Onze gastheer was sympathiek, zeer gastvrij en doet zijn best om zijn gasten een aangename tijd te bezorgen. Hij vertelt graag iets over het Chateau en hoe het geworden is tot wat het nu is.

De eigen slaapkamer bijhouden vonden wij geen probleem. Het maakt het in zo’n omgeving alleen maar heel bijzonder. Ben je eenmaal door de poort stap je zo een andere wereld binnen!

Mieke en Jack K.   

[themify_hr color=”red”]

 Aankomen op Chateau Noncourt is voor mij thuiskomen in een ander land. Het klassiek ingerichte kasteel is een unieke locatie waar ik volledig tot rust kom. Ontbijten, lunchen en avondeten aan een lange Franse tafel, in de zon, onder de boom: fantastisch. Je kunt het uittekenen, zo idyllisch. Of je nestelt jezelf in een van de hangmatten in de lindelaan, ook heerlijk. Het vijfhonderd jaar oude kasteel ademt verhalen en dat voel je. Al met al een prachtige locatie waar ik graag kom om mijn vakantie te vieren.

Manon H.

[themify_hr color=”red”]

Een week in augustus 2017 op het chateau Noncourt was ons een genoegen: de warme hartelijkheid van kasteelheer Mario en onze gastvrouw Rebecca, de sfeervolle kamers, de prachtige authentieke details en de grootse tuin! Het was top. Een goed ontbijt en de mogelijkheid tot deelname aan het diner vonden wij fijn en ook gemakkelijk. Het kasteel is zeker niet gelikt en strak ingericht maar juist door de persoonlijke benadering en eigen inrichting van Mario erg sfeervol. Elke kamer kent zijn eigen gezicht.

Een mooie omgeving om te wandelen en brocantes te bezoeken of om heerlijk uit te rusten in de tuin van het kasteel!

Jan-Willem V.

[themify_hr color=”red”]

Wat een zalige plek. Een oase in deze gekke wereld. Zo fijn om er te zijn, te eten, tijd te knoeien en te relaxen. In de 4 keer dat ik er was, heb ik zoveel lieve mensen ontmoet en wat bijzonder was, is dat we onze passies met elkaar deelden. Zo heb ik gedanst, brocantemarkten bezocht, met yoga en Feldenkrais kennis gemaakt, geknutseld, muziek geluisterd en gezongen. Uiteraard is dat afhankelijk wie je er toevallig treft. Het lijkt veel, maar alles in een zeer relaxte setting en alleen als je er zin in hebt. Niks moet, (bijna) alles kan, omdat het chateau en haar tuin garant staat voor een prachtige sfeer en de gelegenheid geeft om puur te genieten.

Dick